Berliin on teadaolevalt olnud vastu Tauruse rakettide saatmisele Ukrainasse. Saksamaa kantsler Olaf Scholz on põhjendanud, et rakettidega võidakse tabada Moskvat, mis võib Saksamaa otse sõtta tõmmata.

Russia Today avaldatud vastuolulisel helisalvestisel arutlevad Saksamaa relvajõudude Bundeswehri ametnikud, kuidas õhuvägi saaks pärast kantsleri hüpoteetilist poliitilist otsust pakkuda tehnilist tuge Tauruse rakettide tarnimisel, vahendab Politico, kes ei saanud salvestiste sisu ega autentsust kontrollida.

Saksamaa kaitseministri Boris Pistoriuse pressiesindaja sõnul alustas sõjaväe vastuluureteenistus juurdlust, et välja selgitada, kas õhujõudude sisesuhtlust võidi pealt kuulata, teatas Saksa väljaanne Der Spiegel.

Lekkinud vestluse käigus arutasid sõjaväelased ka võimalikke sihtmärke, sealhulgas Venemaad ja okupeeritud Krimmi ühendavat Kertši silda.

Venemaal asuti pärast salvestise avaldamist Saksamaad kiiresti kritiseerima.

Venemaa endine president ja peaminister Dmitri Medvedev väitis ekslikult, et Saksa kindralid on arutanud plaane rünnata Venemaa sihtmärke Krimmis. Tegelikkuses oli salvestisel vaid kuulda arutelusid stsenaariumite üle, mille puhul saaks Ukraina kasutada Tauruse rakette, kui Saksamaa peaks neid tarnima.

„Meie ajaloolised vastased sakslased on taas muutunud meie põlisvaenlasteks,“ kirjutas Medvedev sotsiaalmeediaplatvormil X.

Jaga
Kommentaarid