Narva haigla ütles Delfile, et Kõrgveel oli kindel kavatsus koosolekule minna, kuid pidi eile järsku halvenenud terviseseisundi tõttu Kliinikumi pöörduma. Nüüd aga otsustas Kõrgvee, et halvenenud tervis pole piisav põhjus nõukogu koosolekult puudumiseks ning seetõttu naasis ta Narva.

Narva linnapea Jaan Toots tuli neljapäeva hommikul haiglasse töötajatega kohtuma. „Me täname teda, et ta võttis aega, et tulla ja vastata meie küsimustele,“ ütlesid meedikud RusDelfile.

Täna õhtul kell 17 korraldavad meditsiinitöötajad ja linnaelanikud Narvas Raekoja platsil Kõrgvee toetuseks rahumeelse piketi.

Narva võimuliidu üks juhtidest, riigikogu liige Aleksei Jevgrafov saatis esmaspäeval Narva haigla kantseleisse kirja, milles teatas, et neljapäeval toimub nõukogu erakorraline koosolek. Kirja järgi arutatakse koosolekul muu hulgas ka kolm aastat haiglat juhtinud Ago Kõrgvee ametist tagandamist.

Kõrgvee ise sõnas, et tema ametist tagandamine on haiglale kahjulik ning ohustab haigla mainet. Ta kardab enda sõnul, et säärase sammu peale lahkuvad ka arstid. See on poliitiline, mitte meditsiinialane ja asjalik otsus, rõhutas Kõrgvee.