Navalnõi maetakse Moskva Borissovskoje kalmistule, vahendab Meduza.

Navalnõi Korruptsioonivastase Võitluse Fondi direktor Ivan Ždanov teatas, et hüvastijätt Navalnõiga ja matused oli kavas läbi viia 29. veebruaril, aga kiiresti sai selgeks, et sellel päeval „ei ole ühtki inimest, kes võiks haua kaevata“. Ždanovi sõnul on see seotud sellega, et sel päeval peab Venemaa president Vladimir Putin oma kõne föderaalkogu ees.

Navalnõi kaasvõitlejad leidsid temaga hüvasti jätmiseks „suure normaalse saali“ Novokossinos, aga lepingu sõlmimist „ei toimunud“.

„Ja nagu Salehardis esitati jälle tingimused, et „vaiksed perekondlikud matused koos hüvastijätuga Hovanskoje kalmistul“. Üks-ühele sellega, kuidas šantažeeriti ema, kui ei antud välja Aleksei surnukeha. Hovanskoje krematooriumi ettepaneku tõi isiklikult [suletud raadiojaama Ehho Moskvõ peatoimetaja] Aleksei Aleksejevitš Venediktov. Noh, et selgelt aru saadaks, kes on Kremlil ja [Moskva linnapeal Sergei] Sobjaninil jooksupoisiks. Üldiselt saali ei tule. Lurjused. Kuupäeva ei anta. Saali ei anta. Sellest hoolimata jätavad kõik Alekseiga hüvasti,“ teatas Ždanov.

„Et oleks võimalus hüvasti jätta, on parem tulla varem. Nii toimubki hüvastijätt,“ lisas Ždanov.

Venediktov ise teatas, et saatis Moskva linnavalitsusse küsimuse, miks ei tee võimud midagi Navalnõiga väärika hüvastijätu organiseerimiseks.

„Ma sain koopia kirjast, mille linnateenistused saatsid Aleksei Anatoljevitši emale. Ja ma saatsin selle informatsiooniks edasi Ždanovile ja mõnedele teistele inimestele. Mitte sõnagi kremeerimisest ega salajastest matustest. Ja see ei ole minu ettepanek,“ kirjutas Venediktov.

Jaga
Kommentaarid