„Sel juhul ei tule enam rääkida [konflikti] tõenäosusest, vaid vältimatusest. Niimoodi hindamegi,“ ütles Peskov ajakirjanikele vastuseks küsimusele, millised on eskalatsiooni ja otsese konflikti riskid NATO-ga juhul, kui alliansi sõjaväelased ilmuvad Ukraina territooriumile, vahendab Interfax.

„Nii peaksid seda hindama ka need riigid ja endale sellest aru andma, esitama küsimuse, kas see vastab nende huvidele ja nende riikide kodanike huvidele,“ lisas Peskov.

Peskov märkis, et oma sõjaväelaste Ukrainasse saatmise arutamine lääneriikide poolt on uus element.

„Üldiselt on siin ilmselt mingite NATO riikide kontingentide Ukrainasse saatmise võimaluse arutamise fakt ise loomulikult väga tähtis, uus element. Kõik ülejäänud elemendid on Prantsusmaa presidendi esinemistes nii või teisiti juba kõlanud, me oleme need kõik juba teadmiseks võtnud,“ ütles Peskov, kommenteerides Prantsusmaa presidendi Emmanuel Macroni sõnu, et Pariis teeb kõik, et Venemaa Ukrainas ei võidaks ja et ka maavägede Ukrainasse saatmist ei saa välistada.

„Me pöörasime sellele tähelepanu, et sõjaväelaste Ukrainasse saatmise teemat tõesti arutati, me fikseerisime ka, et selle kohta on väga rikas palett arvamusi, konsensust tõesti ei ole. Terve rida riike, mis osalesid sellel Pariisis toimunud üritusel, säilitavad küllaltki kaine hinnangu sellise tegevuse potentsiaalsetele ohtudele ja kuuma konflikti vahetu sekkumise ohtudele, sekkumisele juba lahinguväljal,“ lausus Peskov.

Jaga
Kommentaarid