Ligi kuu aega tagasi lahkus Jüri Ratas pikaaegsest koduerakonnast Keskerakonnast ning astus Isamaa ridadesse. Endise erakonna peale mõtleb ta tihti. „Ma arvan, et iga päev. Kui sa oled olnud 23 aastat kuskil, sa oled midagi teinud. Ega siis Keskerakond pole Eesti poliitikast ära läinud. See ei ole ju nii, et ma panen ukse kinni ja seda ma ei näe, ei kuule. Seal on mul endiselt väga paljud minu lähedased kaasvõitlejad, ma isegi arvan, et toetajad. Aga siin läheb elu edasi ja minu elu on Isamaas,“ ütleb Ratas Kroonikale antud intervjuus.

Mida arvab endine peaminister aga sellest, kuidas koheldakse Kaja Kallast seoses tema otsusega tänavusele vastuvõtule tulla ning olukorrast seda otsust avalikkuse ees kaitsta? Esmalt soovis Ratas peaminister Kallasele ja tema perele ilusat vabariigi aastapäeva. „See ei ole see koht, kus hakkan mina seda musta pesu pesema. Ta tegi sellise otsuse, mis ta tegi. Mina lähtusin sellest, et president on kutsunud, ma tulen,“ räägib poliitik.

Hetkeks meenutati intervjuus ka möödunud aasta vastuvõttu, kus Ratas kokku kukkus. Ta avaldas kerge naeruga lootust, et seekord nii ei lähe. „Ma loodan seekord rohkem vett tarbida, mida ma eelmine aasta 24. veebruaril ei teinud,“ lausub ta.

Vaata lähemalt videost!

Jaga
Kommentaarid