EL-i täitevorgan asunud otsima droonivastaseid seadmeid pakkuvaid ettevõtteid, vahendab Politico allikate öeldut. Nende sõnul oleks süsteem loodud nii mehitamata õhusõidukite spionaaži kui ka füüsiliste rünnakute tõrjumiseks.

Brüssel on diplomaatilistes ringkondades tuntud luuramise kasvulavana. Teatatud on kümnetest inimestest, kes on end esitlenud välisriikide ametnikena, ajakirjanikena või valitsusväliste organisatsioonide töötajatena, et saada erijuurdepääs.

„Tundlike avalike hoonete vahetus läheduses lendavad volitamata droonid võivad kujutada endast ohtu julgeolekule,“ ütles komisjoni pressiesindaja Politicole. Ta lisas, et komisjon uurib asjaosaliste ja Belgia võimudega võimalikke meetmeid ohuga tegelemiseks. Rohkem lisateavet pressiesindaja jagada ei saanud.

Kaitset saaksid pakkuda kaamerad, mis tuvastavad mehitamata õhusõidukeid, või elektroonikaseadmed, mis segavad drooni töövõimet, kirjutab Politico.

Ametnikud käsitlevad tundlikku teavet, varasemalt on nad kõrgetel korrustel sulgenud kardinaid ja ruloosid kartuses, et droon võib läbi akende inimesi ja dokumente pildistada või salajasi koosolekuid filmida.

Samuti majutab hoone osasid komisjoni kõrgemaid töötajaid ning seal elab ka komisjoni president Ursula von der Leyen.

Komisjon on varem avaldanud strateegiadokumente ja käsiraamatud, mis soovitavad vältida „pahatahtlikke“ ja „koostöövõimetuid“ droone.

Võimud on keelanud droonidel ilma eelneva loata Brüsselis ringi lennata. Lisaks kehtestas Brüssel eelmisel aastal õhuruumimeetmed ka politsei droonide liiklusele.