„Loomulikult, need on absoluutselt paljasõnalised, jultunud süüdistused Vene riigi pea vastu,“ ütles Peskov, vahendab Interfax.

Peskov teatas, et Putin ei ole Julia Navalnaja eilset videopöördumist näinud.

„Aga võttes arvesse, et Julia Navalnaja lesestus sõna otseses mõttes päevi varem, jätan ma selle kommentaarideta,“ ütles Peskov.

Ajakirjanikud tahtsid Peskovilt kommentaari ka Navalnaja nende sõnade kohta, et võimud ei anna tema mehe surnukeha välja spetsiaalselt, et varjata mürgi jälgi.

„Ma ei ole ausalt öeldes selle esinemisega tuttav, aga kui see sisaldas selliseid sõnu, ei ole see jällegi miski muu kui paljasõnalised süüdistused, sest neid ei kinnita miski, ei tõesta, ja antud juhul ei saa ma ainult eetilistel kaalutlustel nendele sõnadele sellist hinnangut anda, nagu peab,“ lausus Peskov.

Kreml peab vastuvõetamatuks ka Euroopa Liidu välispoliitika kõrge esindaja Josep Borrelli avaldusi vajaduse kohta viia läbi Navalnõi surma sõltumatu rahvusvaheline uurimine.

„Me ei aktsepteeri selliseid nõudmisi üldse. Seda enam härra Borrellilt,“ ütles Peskov..

Veel taheti Peskovilt kommentaari selle kohta, et Putin tõstis eile oma ukaasiga Venemaa vanglateenistuse (FSIN) tippametnike aukraade. Nimelt omistati eile FSIN-i direktori esimesele asetäitjale Valeri Bojarinevile siseteenistuse kindralpolkovniku, direktori asetäitjale Aleksandr Rozinile kindralleitnandi ja veel mitmele ametnikule muid aukraade.

„Need on tavapärased protsessid - nii rotatsioonilised protsessid kui ka teenistuses edasiliikumise protsessid. Need käivad oma rada. See on absoluutselt normaalne,“ ütles Peskov.