„Venemaa president Putin tegi mulle just nimelt suure komplimendi,“ ütles Trump Lõuna-Carolina osariigis Põhja-Charlestonis toimunud kampaaniaüritusel.

„Ta ütles lihtsalt, et ta sooviks palju rohkem presidendiks Joe Bidenit kui Trumpi,“ jätkas ta. „See on kompliment. Ja muidugi ta ütleks seda,“ ütles Trump.

Trumpi sõnavõtt oli vastuseks sellele, mida Putin ütles hiljutises intervjuus Vene riigitelevisiooni korrespondendile. Putin nimelt rääkis, et Bideni tagasivalimine oleks Venemaa huvide jaoks parem valik. Ta lisas, et olenemata sellest teeb ta koostööd „iga USA juhiga, keda ameeriklased usaldavad“.

Trump märkis, et peatas oma ametiajal Nord Stream 2 ehituse, kehtestades sellele sanktsioonid, kuid pärast tema lahkumist kiitis Biden selle ehituse ikkagi heaks. Just selle tõi Trump ka põhjuseks, miks Putin Bidenit eelistab.

„Ta tahab Bidenit, sest talle antakse kõik, mida ta tahab, sealhulgas Ukraina,“ väitis Trump Putini ja Bideni suhete kohta. „Tal on Bideni tõttu unistus saada Ukraina. Ainus president viimase viie seas, kes pole Venemaale midagi andnud, on president Donald J. Trump,“ väitis ta kampaaniaüritusel.

Valimiskampaania ajal on Trump samas korduvalt rõhunud enda headele suhtele Putiniga, nimetades viimast muu hulgas targaks. Trump on ka väitnud, et kui ta oleks 2020. aastal teiseks ametiajaks tagasi valitud, ei oleks Venemaa kunagi alustanud Ukraina vastu täiemahulist sõda.