Apellatsioonikohus leidis, et Sarkozy kulutas oma 2012. aasta teiseks presidendikampaaniaks 43 miljonit eurot, mis on pea kaks korda rohkem, kui Prantsuse seaduses ette nähtud 22,5 miljoni euro suurune ülemmäär.

Sarkozyle mõisteti üheaastane vanglakaristus, sealhulgas kuus kuud tingimisi, vahendab Euractiv.

Tema advokaadid kinnitasid mõni minut pärast kohtuotsuse teatavaks tegemist, et viivad juhtumi riigi ülemkohtusse, mis tähendab, et sellega seotud karistus jäetakse esialgu tingimisi.

2007-2012 aastatel presidendiametit pidanud Sarkozy on vankumatult eitanud kõiki rikkumisi ja kinnitanud, et ta ei palunud ega teadnud ühestki ebaseaduslikust rahastamissüsteemist.

Vaatlejad on pidanud Sarkozy juhtumit üheks Prantsusmaa suurimaks kaasaegseks poliitilis-finantsskandaaliks, mis hävitas partei ühtekuuluvuse ja rahastuse.

Sarkozy osales ka kõrgetasemelises altkäemaksu ja korruptsiooni kohtuasjas. 2023. aasta mais tunnistas apellatsioonikohus ta süüdi kohtunikule altkäemaksu andmises pärast ametist lahkumist ja mõjuvõimuga kaubitsemises vastutasuks konfidentsiaalse teabe eest, mis puudutab tema 2007. aasta kampaania rahaliste vahendite uurimist.