„Ühegi piiripoliitika muudatuse senatilt saamise puudumisel peab esindajatekoda jätkama tööd oma tahte kallal nendes tähtsates asjades,“ teatas Johnson oma avalduses. „Ameerika väärib paremat kui senati status quo.“

Johnson ja teised esindajatekoja liidrid aitasid samas hiljuti torpedeerida varasema eelnõu, mis sisaldas piirijulgeoleku meetmeid ja muid reforme. Vabariiklased loobusid varem sel kuul saavutatud piirialasest kokkuleppest, sest selle vastu oli endine president Donald Trump.

Johnson ütles, et senat oleks pidanud „minema olemasoleva eelnõu parandamiseks tagasi joonestuslaua juurde, et selles oleksid tõelised julgeolekusätted, mis aitaksid päriselt jätkuvat katastroofi lõpetada“.

Ukraina rahastamine on vabariiklaste baasvalijate hulgas ebapopulaarne.

Nüüd püütakse aga Johnsonist mööda minna ja võtta eelnõu vastu demokraatide juhitud protseduuri abil, mida nimetatakse inglise keeles discharge petition’iks. Seda juhul, kui senat eelnõu heaks kiidab. Demokraadid peavad discharge petition’i kasutusele võtmiseks koguma Ukraina rahastamise toetuseks vähemalt neli vabariiklaste allkirja, mida Washington Posti teatel ei juhtu ilmselt enne kuu lõppu, võttes arvesse kongressi töökalendrit. Eelnõu läbiminek kongressis on ikkagi keeruline, sest osa demokraate on Iisraeli rahastamise vastu viimase tegevuse tõttu Gaza sektoris.

Eelnõu toomine esindajatekoja täiskogu ette discharge petition’i kaudu, mis nõuab 218 esindajatekoja liikme toetust, võtab Johnsonilt vastutuse. Marjorie Taylor Greene ja teised äärmuslased on nõudnud tema spiikri ametist tagandamist, kui ta Ukraina rahastamise eelnõu esindajatekojas hääletusele paneb.