Oma igaõhtuses videokõnes ütles Zelenskõi, et veetis päeva sõjaväelise juhtkonna ja valitsusega kohtudes. Ta lisas, et selles sõjas kogemuse saanud lahinguülemad võtavad endale uued kohustused.

Sõrskõi staabiülema asetäitjana vastutaks kolonel Vadõm Suhharevskõi mehitamata süsteemide ning droonide kasutamise ja arendamise eest. Kolonel Andri Lebedenko keskenduks armee ja lahingusüsteemide tehnoloogilisele uuendusele, ütles Zelenskõi.

Samuti nimetas president kolm brigaadikindralit Ukraina relvajõudude peastaabi asetäitjateks. Volodõmõr Horbatjuk hakkab tegelema operatsioonide ja juhtimisega, Oleksi Ševtšenko vastutab logistika eest ja Mõhhailo Drapatõi sai asetäitja väljaõppe.

„Jätkame juhtkonna taaskäivitamist,“ tsiteeris Zelenskõi Telegrami kanal videopöördumist.

Sel nädalal tagandas Zelenskõi endise relvajõudude ülema Valeri Zalužnõi ja nimetas ametisse Oleksandr Sõrskõi, kes oli varem Ukraina maavägede juht. Ta tõi esile droonid ja elektroonilise sõjapidamise kui näite uuest tehnoloogiast, mis aitaks Ukrainal võitu saavutada.

Ukraina maavägede uueks juhatajaks sai endine kaitseministri esimene asetäitja Oleksandr Pavljuk.

Ukrainal ei ole 2022. aasta lõpust õnnestunud tagasi vallutada märkimisväärset territooriumi ja tema suurima toetaja USA sõjalise abi tarnimine võib katkeda.

Jaga
Kommentaarid