Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi asendas riigi relvajõudude juhi Valeri Zalužnõi maavägede juhi Oleksandr Sõrskõiga.

Teadaolevalt sündis Sõrskõi 1965. aastal Venemaal, Vladimiri oblastis, mis oli tollal Nõukogude Liidu osa. Ta õppis Moskvas Kõrgemas Sõjaväejuhatuse Koolis ning teenis viis aastat Nõukogude suurtükiväe üksuses.

Endine president Dmitri Medvedev süüdistas Sõrskõt, kes ei teeninud postsovetliku Venemaa armees, ohvitserivande murdmises, vahendab Reuters.

„Ukraina relvajõudude uue ülemjuhataja Sõrskõi elulugu vaadates on tunda vihkamist, põlgust ja vastikust,“ kirjutas Medvedev sõnumirakenduses Telegram.

Tema sõnul on Sõrskõi „Bandera reetur, kes murdis oma vannet ja teenib natse, hävitades oma lähedasi“, viidates Stepan Banderale, kunagisele Ukraina rahvuslaste juhile.

„Põlegu maa ta jalge all!“ ütles Medvedev.

Eraldi teatas Kreml, et ei usu, et vahetus Ukraina sõjalise juhtkonna tipus muudaks konflikti tulemust. Kremli pressiesindaja Dmitri Peskov ütles: „Me ei arva, et need on tegurid, mis võivad sõjalise erioperatsiooni käiku muuta,“ kasutades Moskva terminit oma kampaania kohta Ukrainas.

Jaga
Kommentaarid