Piñerat ja veel kolme inimest kandnud helikopter kukkus Lõuna-Tšiilis asuvasse järve. Endine president kuulutati surnuks vahetult pärast päästetöötajate sündmuskohale saabumist. Ülejäänud helikopteris viibinud inimesed jäid ellu.

Reutersile ütlesid kaks allikat, et Piñera oli helikopteri piloot, kuid ametnikud pole seda kinnitanud. Samuti pole avalikkusele teada kopteri kavandatud sihtpunkt. Teadaolevalt lendas Piñera sageli helikopteriga ning talle oli kombeks veeta suve Tšiili lõunaosa järvede lähedal.

President Gabriel Boric kuulutas välja kolm päeva kestva riikliku leina, endise presidendi riiklik matus leiab aset reedel.

„Me mäletame teda selle eest, kuidas ta pühendas oma elu avalikule teenistusele,“ ütles siseminister Carolina Toha, kes on viimastel päevadel aidanud juhtida jõupingutusi metsatulekahjude vastu võitlemisel.

Tšiilis teati teda eduka ärimehena, kelle esimesel ametiajal kogus hoogu kiire majanduskasv. Piñera mõlemat ametiaega häirisid sagedased protestid – üliõpilased nõudsid esimesel ametiajal haridusreformi ning teisel ametiajal toimusid laiemad ja sageli vägivaldsed protestid ebavõrdsuse vastu.

Pärast presidendiametist lahkumist jäi Piñera poliitikas aktiivseks ning toetas piirkonna konservatiivseid poliitikuid, sealhulgas Argentiina presidenti Javier Mileid.