Ühiskirjas öeldi, et olukord Ukrainas on äärmiselt keeruline ning tõdeti, et kuigi Ukraina on kaks aastat kestnud sõja tõttu õigustatult kurnatud, ei tohi Euroopa Liit väsida sõjale reageerimises. „Ukraina vajab endiselt meie abi ja vaeva ning veelgi enam kui varem,“ lisati.

Välisministrid ütlesid Euroopa Liit on juba vastu võtnud olulisi sanktsioone Venemaa mõjutamiseks, kuid „meie töö on tegemata“. Ministrite sõnul peaks kollektiivse surve abil veelgi nõrgendama Venemaa võimet pidada agressioonisõda, mis hõlmaks sanktsioonide edasist tugevdamist, nende tõhusat rakendamist ja möödahiilimise vältimist.

„Kutsume Euroopa Komisjoni üles esitama võimalikult kiiresti ettepaneku järgmise valdkondlike sanktsioonide paketi kohta,“ öeldi kirjas. Ministrite sõnul on „üksikisikute ja üksuste täiendav loetlemine sõja teiseks aastapäevaks tõhus meede“, kuid tuleks täiendada ka valdkondlike sanktsioone.

Kirjas märgiti, et tuleks keskenduda Venemaa sissetulekute edasisele vähendamisele ning piirata riigi juurdepääsu tundlikele kaupadele ja tehnoloogiale, mis võib Venemaa sõjalist võimekust tugevdada.