Kaitseminister Rustem Umerov võttis Nahkuri tagandamise otsuse vastu kaitseministri asetäitja kindralleitnant Ivan Havrõljuki palvel 1. veebruaril.

Ukraina kaitseministeerium selgitas, et Nahkuri tagandamise põhjuseks oli teade kahtlustuse kohta kriminaalasjas. Nimelt kahtlustatakse kaitseministeeriumi kõrgeid ametnikke ja sidusettevõtete juhte ligi 1,5 miljoni grivna (üle 37 000 euro) omastamises, mis eraldati laskemoona ostmiseks.

Juhtumiga seoses edastati 27. jaanuaril „kahtlustusteade“ viiele isikule, sealhulgas ka Nahkurile. Üks kahtlusalune peeti kinni, kui ta üritas riigist põgeneda.

Väidetavalt sõlmis riik 2022. aasta novembris Lvivi Arsenaliga lepingu 100 000 mürsu ostmiseks. Tarned pidid algama 2022. aasta detsembris ja lõppema täielikult 2023. aasta veebruari lõpuks. Kaitseministeerium ei saanud juuli lõpu seisuga ettemakstud lepingu alusel ettevõttelt ühtegi mürsku.

Kahtlustatavaid ähvardab kuni 12-aastane vangistus ja vara konfiskeerimine, märkis Ukraina julgeolekuteenistus.

Tegemist on ühe suurima korruptsiooniskandaaliga Ukraina kaitseministeeriumis alates Venemaa täiemahulise sissetungi algust Ukrainasse.