Prantsusmaa pealinna ümber asuvatelt kiirteedelt koristasid meeleavaldajad telke ja süütasid põhupalle, mida kasutati barrikaadidena. Traktorid lahkusid rahumeelselt keset suurt politseioperatsiooni, et tagada turvalisus.

Suurima põllumeeste liidu FNSEA president Arnaud Rousseau ütles, et põllumehed „tahavad nüüd töötada“ valitsuse ettepanekutega ning astuda järgnevate nädalate jooksul konkreetseid samme.

Ta lisas, et põllumehed jälgivad valitsuse lubaduste täitmist juuniks hoolikalt ja hoiatas, et vajadusel ollakse valmis uuesti protestima, samal ajal kui riik valmistub võõrustama 2024 olümpiamänge Pariisis.

Prantsusmaa peaminister Gabriel Attal teatas neljapäeval uutest meetmetest vastamaks põllumeeste kaebustele. Tema varasemalt väljapakutud lahendused ei suutnud põllumeeste proteste lõpetada.

Lahendus hõlmas sadu miljoneid eurosid abi ja maksusoodustusi. Lisaks lubati mitte keelata Prantsusmaal pestitsiide. Põllumeeste sõnul põhjustaks see ebaausat konkurentsi, kuna mujal Euroopas on pestitsiidid lubatud.

Prantsusmaa president Emmanuel Macron ütles Brüsseli pressikonverentsil, et Prantsuse valitsuse viimased lubadused põllumeestele tähendavad, et ta on nende muresid kuulnud. Ta ütles, et võitis ELilt suuri järeleandmisi, kirjeldades seda kui Euroopa põllumajanduspoliitika „loogika sügavat läbivaatamist“.