Seaduseelnõu algatajad olid 395 riigiduuma liiget eesotsas esimees Vjatšeslav Volodiniga, vahendab Interfax.

Seaduseelnõu lubab konfiskeerida raha, väärisesemed või muu vara, mida kasutatakse või mis on mõeldud kriminaalse tegevuse finantseerimiseks Venemaa julgeoleku vastu, ning jätta ilma aunimetustest järgmiste kuritegude eest: teadlikult vale informatsiooni levitamine Vene Föderatsiooni relvajõudude kasutamise kohta ja avalikud üleskutsed ekstremistlikule tegevusele.

Selles loetelus on ka sellised kuriteod nagu avalikud üleskutsed tegevusele, mis on suunatud Venemaa terviklikkuse rikkumisele, avalik tegevus, mis on suunatud Venemaa relvajõudude kasutamise diskrediteerimisele ja avalikud üleskutsed tegevusele, mis on suunatud riigi julgeoleku vastu.

See puudutab ka üleskutseid sanktsioonide kehtestamisele Venemaa ja tema kodanike vastu, koostöö rahvusvaheliste organisatsioonidega, milles Venemaa ei osale, või välismaa riigiorganitega ja natsismi rehabiliteerimine.

Riigiduuma riigikorralduse ja seadusandluse komitee esimees Pavel Krašeninnikov teatas, et seda konfiskeerimist ei tohi segi ajada meetmetega, mida tarvitati nõukogude ajal.

Jaga
Kommentaarid