Iisraeli sõjaväe teatel tapeti kolm võitlejat armee, Shin Beti julgeolekuteenistuse ja piiripolitsei ühises salaoperatsioonis Ibn Sina haiglas Jeninis.

Iisraeli teatel oli üks sihtmärk Hamasi liige, kes kavandas rünnakut, mis oli inspireeritud Hamasi juhitud 7. oktoobri rünnakust Iisraelile. Kaks teist meest kuulusid Jenini brigaadi ja Islami Džihaadi relvastatud tiiba.

Haigla turvakaamerad näitasid umbes 10-liikmelist relvastatud rühma liikumas haiglasse, isikud olid tsiviilriietes ja ka meditsiinilistes rõivastes.

Haigla direktori sõnul sisenes meeskond haiglasse varahommikul ja nad suundusid kolmandale korrusele. Nad helistasid kella, et pääseda vastavate palatite juurde, kus mehed magasid.

„Nad hukkasid nad külmavereliselt, tulistades neile kuulid otse pähe ruumis, kus neid raviti,“ ütles haigla direktor Reutersile.

Iisraeli sõjavägi ütles, et mehed peitsid end haiglas. Nad lisasid, et see on „järjekordne näide tsiviilpiirkondade ja haiglate küünilisest kasutamisest terroriorganisatsioonide poolt varjupaikade ja inimkilbina“. Hamas on taolised süüdistused tagasi lükanud.

Jordani Läänekaldal on vägivald plahvatuslikult kasvanud pärast Iisraeli ja Hamasi vahelise sõja algust. Läänekalda põhjaosas asuvas Jeninis toimuvad Läänekalda suurimad kokkupõrked, kus Iisrael on korduvalt rünnanud linnaga külgnevat Palestiina põgenikelaagrit.