Ratas ütles pärast pressikonverentsi Delfile, et tema suhtumise muutus Keskerakonna osas sai alguse eelmise aasta septembri keskel, mille eelmäng erakonnasiseselt toimus juba 2022. aasta kevadel.

Ta lisas, et viimase kolme kuu jooksul on Keskerakond lagunenud. „Inimesed on usu kaotanud, meie fraktsioonist on kümme inimest läinud. Kui peale valimisi öeldi, et 16 liiget on väga vähe, siis kuus on katastroofiline,“ rääkis Ratas.

Isamaa esimees Urmas Reinsalu sõnas Delfile, et kui keegi oleks talle aasta tagasi öelnud, et Jüri Ratas astub Isamaasse, siis oleks ta üllatunud olnud. Tema sõnul on kõik eestimeelsed inimesed, olenemata varasemasest poliitilisest taustast, oodatud Isamaasse.

Potentsiaalse Reformierakonna ja Isamaa koalitsiooni kohta ütles Reinsalu, et see on väga spekulatiivne mõttekäik. „Minu vaade on praegu see, et peaminister peaks oma ameti maha panema. Ma hoiatasin selle eest juba sügisel. Juba sügise hakul ma ütlesin, et ma näen, et see valitsus on jõudnud juhtimiskriisi ja see on üha kasvav ja kiirenev probleem,“ rääkis ta.

Vaata videodest rohkem!