Kallase sõnul on soov osapooltega ühiselt kokku leppida karjääri- ja palgamudel, mis aitab kaasa ameti väärtustamisele, tagab õpetajate järelkasvu ja tööpanusele vastava palga.

„Tean, et paljud õpetajad ootavad just muudatusi töötingimustes, et koormus oleks paigas ja karjäärivõimalused läbi räägitud. Ühes sellega peab arutama ka, kuidas jõuaks üldhariduskooli õpetajate keskmise palk 2027. aastaks 120%ni Eesti keskmisest ja seda kõigis omavalitsustes. Loodan väga, et kohalike omavalitsuste esindajad on valmis tulema koos ministeeriumi ja õpetajatega laua taha - ainult koostöös on võimalik tekkinud hariduskriisi lahendada. Ettepaneku kokku saada saatsime kõigile kohalikele omavalitsustele ja erakoolide pidajatele, sest vaid nemad saavad määrata õpetajate töötingimused,“ selgitas minister.

Esimene kokkusaamine osapoolte vahel toimub 19. veebruaril Tartus, järgmised kohtumised on kavandatud märtsi, aprilli ja maikuusse.

Kutse läbirääkimistel osalemiseks said omavalitsuste juhid, erakoolide pidajad, Eesti Haridustöötajate Liit, Eesti Linnade ja Valdade Liit ning Eesti Eraüldhariduskoolide Ühendus. Kohalikel omavalitsustel ja erakooli pidajatel on võimalik läbirääkimistel osaleda iseseisvalt või paluda end esindada vastavalt kas Eesti Linnade ja Valdade Liidul või Eesti Eraüldhariduskoolide Ühendusel.