Prantsusmaa põllumehed on mitu päeva blokeerinud teid riigi edelaosas. Õnnetus juhtus pärast seda, kui põllumehed laiendasid oma teetõkkeid.

Riigiprokuröride sõnul tabas auto põhupalle ja „niitis maha kolm inimest“ veidi enne kella kuut teisipäeva hommikul. Kõik autos olnud kolm inimest peeti kinni.

Juhtumiga seoses algatati uurimine, kohaliku prokuröri sõnul ei paistnud juhtum olevat tahtlik. Prokuröri teatel on tütar endiselt kriitilises seisundis ja abikaasa intensiivravil.

Hukkunud noor talunik oli FNSEA põllumeeste liidu liige. Liidu president Arnaud Rousseau ütles, et „sel konkreetsel hetkel, millega põllumajandus tegeleb, on sellise tragöödiaga raske toime tulla“.

Meeleavaldused Prantsusmaa edelaosas algasid eelmisel nädalal. Olenemata sellest, et see on üks riigi tähtsamaid põllumajanduspiirkondi, on FNSEA andmetel selle piirkonna põllumeestel madalaim sissetulek võrreldes põllumeestega mujal Prantsusmaal.

Edela-Prantsusmaa Toulouse’i kesklinna blokeerisid eelmisel nädalal rohkem kui 400 traktorit. Viimastel päevadel olid mitmed olulised kiirteed täielikult blokeeritud - põllumehed on kiirteede keskele rajanud ruumid ööbimiseks.