Põleng lokaliseeriti 21. jaanuari õhtul.

Venemaa kaitseministeerium ja teised ametkonnad võtavad tarvitusele kõik meetmed, et mitte lasta toimuda uutel sellistel rünnakutel, teatas Kremli pressiesindaja Dmitri Peskov Interfaxi vahendusel.

„Kaitseministeerium, meie õhutõrjevahendid ja teised vastavad ametkonnad võtavad tarvitusele vajalikud meetmed kaitseks sedalaadi terroriaktide eest,“ vastas Peskov pressikonverentsil küsimusele, kes seisab Ust-Luga rünnaku taga ja milliseid meetmeid võetakse tarvitusele kriitilise infrastruktuuri kaitseks.

Leningradi oblasti Kingissepa rajooni dispetšerteenistusest teatati ajalehele Kommersant, et kahjustada said kaks mahutit ja pumbajaam. Naabermahutil toimus samuti dehermetiseerumine, aga töötajad suutsid selle kõrvaldada.

Leningradi oblasti päästeteenistus teatas, et Novateki terminali juures ohtlike ainete lubatud norme põlengu tõttu ei ületatud.

Novateki tehas Ust-Lugas töötleb stabiilset gaasikondensaati kergeks ja raskeks kütteõliks, petrooleumiks ja diiselfraktsiooniks.

Kompleksis toimub ka stabiilse gaasikondensaadi ümberlaadimine ekspordi jaoks.

2022. aastal töötles kompleks ümber 6,9 miljonit tonni stabiilset gaasikondensaati ning tootis 4,2 miljonit tonni kerget ja rasket kütteõli, miljon tonni petrooleumi, 1,5 miljonit tonni diiselfraktsiooni ja masuuti ning 78 000 tonni LPG-d.

Vaata videost kustutustöid:

Jaga
Kommentaarid