Netanyahu lükkas varem tagasi Hamasi tingimused sõja lõpetamiseks, mis tema sõnul sisaldasid Hamasi võimule jätmist ja Iisraeli vägede täielikku väljatõmbamist Gaza sektorist, vahendab The Guardian.

Abu Zuhri ütles Reutersile, et Netanyahu keeldumine sõjalise rünnaku lõpetamisest Gaza sektoris „tähendab, et [Iisraeli] pantvangide naasmiseks ei ole mingit võimalust“. Pantvange on hinnanguliselt 130.

Netanyahu on üha kasvava surve alla pantvangide vabastamiseks, aga ta ütles oma avalduses, et Hamasi nõudmised sisaldavad „meie vägede väljatõmbamist Gazast, kõigi mõrvarite ja vägistajate vabastamist /.../ ja Hamasi alles jätmist“.

„Ma lükkan kindlalt tagasi Hamasi koletistele alistumise tingimused,“ ütles Netanyahu.

Eile õhtul alustasid pantvangide perekonnaliikmed protesti Netanyahu kodu juures Jeruusalemmas. Seda lubati jätkata nii kaua, kuni peaminister nõustub kokkuleppega pantvangide vabastamiseks.

Pantvangide perekondi esindav organisatsioon nõudis, et Netanyahu ütleks selgelt välja, et tsiviilisikuid, sõdureid ja teisi oktoobris röövituid ei hüljata.

„Kui peaminister otsustab pantvangid ohverdada, peaks ta üles näitama juhiomadusi ja jagama oma seisukohta ausalt Iisraeli avalikkusega,“ teatas organisatsioon.