Eile vahistas Katkovi Läti piirivalve. Katkovi enese sõnul sai ta enne seda siseministri nimel korralduse riigist lahkuda. Eile ületas ta ka Venemaa piiri, vahendab Läti Delfi.

Läti siseministeeriumi esindaja Māris Zariņš ütles Läti Delfile, et nimetatud isik, Venemaa kodanik Boriss Katkov on kantud Läti riigi julgeolekuteenistuse (VDD) algatusel musta nimekirja seoses pikaaegse ja süstemaatilise tegevusega Vene Föderatsiooni huvides.

„Tegelikult on see täielik jama. Lihtsalt järjekordne russofoobia ja nõdrameelsuse ilming. Anti tund asjade kokkupanemiseks ja viidi nagu kurjategija piirile. /.../ Pihkva oblast võtab ta hea meelega vastu. Meie omasid ei jäta,“ lausus Vedernikov.

Avalike andmete järgi saabus Katkov Lätisse 1966. aastal. Alguses töötas ta sõjaväekomissariaadis Cēsises ja siis Daugavpilsis. Pensionile läks ta 1991. aastal.

1998. aastal sai Katkov Läti kodakondsuse, aga võttis 2000. aastal Vene oma.

Alates 1999. aastast juhtis Katkov Läti-Vene koostööassotsiatsiooni. 2012. aastal ütles Katkov ajalehele Latvijas Avīze, et idee selle organisatsiooni asutamiseks tuli Venemaa riigiduumast.

2000. aastatel andis see organisatsioon välja ajakirja Korni ja korraldas üritusi, sealhulgas 9. mai ja Venemaa päeva tähistamist.

2004. aastal sõlmis assotsiatsioon koostööleppe Vene võimuerakonnaga Ühtne Venemaa.

Jaga
Kommentaarid