Tüdruk lahkus kodust kella 16:30 paiku, et minna poodi patareisid ostma. Poodi minemiseks pidi ta sõitma bussiga. Viimane koht, kus tüdruk teadaolevalt viibis oli Chemijos tänava bussipeatus. Arvatakse, et Agota võidi sealt röövida.

„Praegu on käimas kadunud inimese otsing. Meil puudub teave võimaliku röövimise kohta. Kontrollimisel on erinevad versioonid,“ ütles Kaunase maakonna politsei valvetöötaja.

Sotsiaalvõrgustikes levis uudis, et üks naine nägi sarnast tüdrukut bussipeatuses kella 17 paiku. Väidetavalt oli tundmatu mees tirinud teda auto poole, mille peale hakkas tüdruk karjuma. Politsei pole teavet kinnitanud ega ümber lükanud.

Kõik kahtlased ja ebatavalistesse kohtadesse jäetud sõidukid kontrollitakse üle, samuti toimuvad otsingud ka metsaaladel ja mahajäetud kohtades.

Politsei sõnul peaksid valvsad olema kõikide linnade ja rajoonide inimesed, sest arvatakse, et tüdruk ei pruugi enam Kaunases viibida. Politsei teatas esmaspäeval, et on algatanud ka tüdruku rahvusvahelise otsingu.

Vabatahtlikud nii Leedust kui ka välisriikidest on ühendanud jõud ja levitavad Facebookis võõrkeelseid kuulutusi tüdruku fotodega ja palvega võtta ühendust oma linna või Leedu politseiga, kui kellelgi on teavet tüdruku asukoha kohta.

9-aastasel Agotal on blondid juuksed ning ta on umbes 140 sentimeetrit pikk. Kodust lahkudes olid tal jalas mustad püksid, seljas sinise-, musta- ja lillatriibuline jope ning ta kandis musta seljakotti, mille peal oli pilt ükssarvikust.