Uus depoo võimaldab viia komando operatiivtöö uuele tasemele ning pakkuda päästjatele kaasaegset töökeskkonda. Seni pidi poolesaja-liikmeline komando toimetama sovhoosiaegadest pärit järjest kitsamaks jäänud garaažiboksides.

Esimeses ehitusetapis valmis selle aasta esimeses pooles hoonekarp. Teises ehitusetapis valmisid raja välisvõrgud, ehitati hoone fassaad koos soojustusega, paigaldati aknad ja uksed ning rajati kütte- ja teised tehnosüsteemid. Teise ehitusetapi ehitustöid viis läbi OÜ Kamo Ehitus.

Teise etapi investeeringu maksumus oli 657 000 eurot, mida kaasrahastati Eesti Euroopa Liidu välispiiri programmist.

1905. aastal asutatud Rõuge priitahtlike pritsimeeste seltsi juhatuse liige Kalvi Kõva ütles, et uus depoo loob turvalisemat Rõuget. „Juba näeme, et uus taristu toob komando ridadesse noori,“ sõnas ta. „Kavatseme lähiaastail viia lõpule ka teise ja kolmanda korruse sisetööd, et saaksime parimates tingimustes asuda teenima Rõuge rahvast ka kogukonnakeskusena.“

Rougerescue projekti raames viidi läbi päästeõppus Rõuge koolis, arutleti tormiriskide teemadel päästefoorumil ning tehti tulekahjuennetust Rõuge kodudes.