Poolakeelse meedia teatel on häired laiaulatuslikud - GPS-signaali häired ulatuvad Lõuna-Rootsist Poolani, vahendab Iltalehti.

Poola meedia teatel hoiatas Poola lennuagentuur piloote selle eest esimest korda 25. detsembril. Samuti on nähtust kinnitanud lennufirma Finnair. Ettevõtte sõnul see lennuohutust ei mõjuta.

Poola elektroonilise side agentuur ei oska GPS-i häirete põhjust selgitada, kuid eksperdid kahtlustavad, et selle põhjustajaks on ilm. „Meie eksperdid on leidnud seose meediainfo ja ilmastikuoludega,“ ütles agentuuri pressiesindaja Witold Tomaszewski uudistekanalile TVN24. Ta lisas, et lähipäevil selgub, kas see on ka häirete tegelik põhjus.

Gpsjam veebisaidi haldur John Wiseman kirjutas sotsiaalmeediaplatvormil X, et peaaegu kahe aasta jooksul, mil veebisait on tegutsenud, pole piirkonnas sarnaseid häireid tuvastatud.

Postituses arutles Wiseman, et ta ei ole küll kosmoseilma ekspert, kuid ta ei usu, et häireid võisid põhjustada hiljutised päikesetormid. Samuti märkis ta, et „Poola kohal olev muster viitab sellele, et see pole Venemaa“.