Rünnakud olid reaktsiooniks esmaspäeval Erbilis USA baasi tabanud droonilöögile, milles sai viga kolm USA sõdurit. Ühe sõduri seisund on kriitiline. USA kaitseministri Lloyd Austini sõnul oli vastulöök vajalik ja proportsionaalne ning selle eesmärk oli vähendada rühmituste võimet uusi rünnakuid korraldada.

Iraagi valitsuse teatel aga toimusid USA rünnakud riigiga kooskõlastamata ja Iraak peab seda vaenulikuks käitumiseks. Valitsuse sõnul on tegu vastuvõetamatu rünnakuga Iraagi suveräänsuse vastu, mis kahjustab kahepoolseid suhteid. USA baaside sulgemisest siiski juttu pole tehtud.

Valitsuse sõnul sai USA rünnakutes surma üks Iraagi julgeolekujõudude võitleja ja viga sai 18 inimest, nende seas tsiviilisikud. Pentagoni hinnangul hukkus rünnakus mitu Kata´ib Hezbollah võitlejat.

Õhulööke andis nädalavahetusel Iraagis ja Süürias ka Türgi, kes maksis kätte kurdi võitlejatele Türgi vägede ründamise eest. Reedel ja laupäeval hukkus Iraagis toimunud kokkupõrgetes 12 Türgi sõdurit. Türgi teatas esmaspäeval, et Iraagis ja Süürias toimunud õhulöökidega tapeti vähemalt 26 kurdi võitlejat.

Türgi väed viibivad Iraagis ilma kohaliku valitsuse loata, Iraak pole toimunut kommenteerinud.