Politsei sekkus, kui osa rahvast lõhkus raekoja aknad ja püüdis hoonesse sisse tungida. Opositsiooniaktivistide sõnul kasutas politsei ülemäärast jõudu, vahendab BBC News.

Opositsiooni väitel manipuleeris valitsus parlamendivalimiste tulemusi. President Aleksandar Vučići sõnul on need väited jama ja valed.

Vasakrohelise Rinde (ZLF) kaasesimees Radomir Lazović ütles, et politseinikud peksid teda ja teisi inimesi kumminuiadega.

Pärast eelmisel nädalal toimunud parlamendivalimisi on igal õhtul toimunud rahumeelsed meeleavaldused. Eile muutusid protestid esimest korda vägivaldseteks.

Opositsioonikoalitsiooni Serbia Vägivalla Vastu (SPN) toetajad püüdsid tungida Belgradi raekoja hoonesse. Kaks opositsiooniliidrit Srđan Milivojević ja Vladimir Obradović püüdsid avada raekoja ust. Politsei kasutas pipragaasi.

Opositsiooniliidrid kahtlustavad, et politsei sekkumise esile kutsunud akende lõhkumises osalesid provokaatorid.

Advokaat Sofija Mandić ütles kogunenutele, et Vučić peaks võimu rahumeelselt üle andma. Mandići sõnul on valitsus jõuga võimu haaranud.

Opositsiooni väitel tõi valitsus bussidega kohale tuhandeid inimesi, et mõjutada valimistulemust Belgradis. Tahetakse valimiste uuesti korraldamist. Kohalikud ja rahvusvahelised vaatlejad on teatanud „ebareeglipärasustest“. On olnud juttu valimissedelite kastidesse lisamisest ja häälte ostmisest.

Eileõhtuses telepöördumises süüdistas Vučić rahutustes välist sekkumist.

„Need, kes tõotasid võidelda vägivalla vastu kinnitasid taaskord, et nemad on tegelikud kõrilõikajad,“ lausus Vučić.

„See oli Serbia Vabariigi riigiasutuste vägivaldse hõivamise katse,“ ütles Vučić telekanalile Pink TV.