Usbekistani välisministeerium teatas, et kohtumise käigus öeldi Malginovile „printsipiaalses vormis“, et Usbekistanis võeti kirjaniku avaldus vastu „sügava murega“, ning rõhutati, et sellistel „läbimõtlematutel“ avaldustel „on teadlikult provokatsiooniline iseloom ja need võivad negatiivselt mõjutada ajalooliselt sõbralikke suhteid“ riikide vahel, vahendab Meduza.

Malginov ütles pressiteate järgi, „kogu vastutustundega, et Prilepini avaldustel ei ole isegi kaugelt midagi ühist Vene Föderatsiooni juhtkonna ametliku seisukohaga“.

Moskvas toimus üleeile „Zahhar Prilepini struktuuride komandöride ühendnõukogu“ istung, kus Prilepin puudutas demograafiliste probleemide teemat ja konflikte migrantidega.

Prilepini arvates saab need probleemid lahendada sündimuse kasvatamise ja uute territooriumide Venemaaga ühendamise abil.

„Sünnitage rohkem lapsi, sünnitage uusi mehi ja seda teemat enam ei ole. Mida rohkem venelasi, seda vähem probleeme ebakorrektselt käituvate kokkusõitnud inimestega. Tegelikult seisan ma veel siiralt selle eest, et need territooriumid, kust meie juurde sõidavad võõrtöölised, lihtsalt ühendada ja juba kohapeal õpetada neile vene keelt. Et ei peaks neile siin õpetama, vaid seal, näiteks Usbekistanis,“ lausus Prilepin.

Veel ütles Prilepin, et pärast „paraadi Kiievis“ ei saa keegi keelata Venemaal „teha Euraasia territooriumil midagi kasulikku“, sealhulgas esitada pretensioone endise Nõukogude Liidu territooriumile.