„Rospotrebnadzor (Venemaa tarbijakaitse ja inimeste heaolu järelevalve teenistus – toim) paigutas operatiivselt kohale mobiilse laboratooriumi. Kõik lapsed vaatasid läbi meedikud. Nad viiakse tsentraliseeritult bussidega Saratovi oblasti nakkushaiglasse, et kontrollida mingite haiguste olemasolu ja osutada vajaduse korral meditsiiniabi,“ teatas Bussargin, vahendab Meduza.

Venemaa uurimiskomitee teatas, et 12-aastane Veronika J. suri Tomski-Adleri rongis ööl vastu tänast.

Tüdruku ema Galina ütles Telegrami kanalile „Ural Mash“, et eile hommikul teatasid laste saatjad talle, et Veronikal on palavik 39,2 kraadi, päeval saadi palavik ravimitega alla, aga õhtul sai teatavaks, et tüdruk suri.

„Laps palus värsket õhku, ta viidi tamburisse. Ja tamburis ta kaotas teadvuse,“ rääkis ema.

Kui Veronikal halb hakkas, tegi rongi ülem plaanivälise peatuse lähimas jaamas Penza oblastis Kolõšleis, teatas Venemaa Raudtee (RŽD). Laste gruppi saatnud arstid Krasnodoni haiglast püüdsid Veronikat päästa, tehes talle kuni kiirabi saabumiseni kunstlikku hingamist ja kaudset südamemassaaži. Kohale saabunud kiirabitöötajad ei suutnud aga last elustada.

RŽD teatas, et pärast tüdruku surma võeti rongis tarvitusele meetmed viiruse leviku takistamiseks teistesse vagunitesse. Paljudel lastel olid haiguse sümptomid. Saratovi oblasti Balašovi jaamas võeti kohaliku aja järgi kell 1.50 öösel kogu grupp – 124 last ja 11 saatjat – rongist maha ja viidi Saratovi nakkushaiglasse jälgimisele.

Kuberner Bussargin teatas täna hommikul, et umbes 60 rongis reisinud lapsel on viirusinfektsiooni sümptomid ja 15-l on tuvastatud gripp. Tervishoiuministeerium teatas, et 86 last hospitaliseeriti viirusnakkuse sümptomitega, seitsmel on kõrge palavik ja ülejäänud on rahuldavas seisundis. 38 last ja 11 täiskasvanut, kellel haiguse sümptomeid ei ole, paigutati haigla teise blokki.

Kõik lapsed ja neid saatnud täiskasvanud naasid laste terviselaagrist Olimpiiskaja Rebjatška Tjumeni lähedalt. Sinna sõitsid nad „Luhanski rahvavabariigi“ Krasnodoni rajooni Krasnodoni linnast. Laagris oldi 12.-19. detsembril.

Veronika ema ütles, et kolmandal päeval teatas tütar, et laagris tõusis ühel lapsel palavik, aga ta isoleeriti alles siis, kui ka teised lapsed haigeks jäid. Enne Tjumenist lahkumist oli kuuel lapsel kõrge palavik, aga laagri meditsiinipunktis ei hakatud sõitu edasi lükkama, teatab „Ural Mash“. Veronika ema süüdistab tütre surmas Olimpiiskaja Rebjatška juhtkonna hooletust.

Olimpiiskaja Rebjatška juht Jelena Šeptun kinnitas, et enne vahetust ja väljasõitu 19. detsembril läbis kogu grupp meditsiinilise läbivaatuse ning haigeid ega palavikuga lapsi ei olnud.

Olimpiiskaja Rebjatška kuulub laste tervise- ja hariduskeskuse Rebjatšja Respublika koosseisu. Seda juhib Larissa Šilova, kes on Tjumeni oblasti endise kuberneri Vladimir Jakuševi õde.

Jaga
Kommentaarid