Ühendkuningriigi kaitseministeeriumi hinnangu kohaselt on Ukraina teinud viimastel nädalatel jõupingutusi kindlustuste parandamiseks, sest suurem osa vägedest on rindejoonel kaitsvama positsiooni sisse võtnud.

Suur osa viimaste nädalate lahingutest on olnud keskendunud suurtükiväe-, raketi- ja droonirünnakutele, kuna muda ja lumi takistavad vägede liikumist.

Analüüsis öeldakse, et Venemaa jätkab rünnakuid mitmes sektoris, kuid nende „suur läbimurre on ebatõenäoline ja üldiselt iseloomustab rinnet seisak“.

Associated Press kirjutas, et Venemaa president Vladimir Putin loodab, et Ukraina liitlased tüdinevad sõjategevuse rahastamisest, mis võimaldaks sissetungijatel teha järgmisel aastal uus ründetõuge. Selleks valmistumisel on Putin suunanud majanduse sõjaolukorrale.

Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi on endiselt kindel, et USA täidab oma lubaduse anda Kiievile abipakett, mis hõlmab miljardeid dollareid võitluse jätkamiseks.

Lisaks on Zelenskõi märkinud, et järgmisel aastal plaanitakse Ukrainas toota miljon drooni, mis on lahinguväljal võtmetähtsusega relv. Ukraina strateegilise tööstuse minister Oleksandr Kamõšin on öelnud, et droonid tulevad FPV tüüpi, mis tähendab, et neil on reaalajas videofunktsioon.

Jaga
Kommentaarid