„Väljakutseid tekitavad küsimused on alles, aga me oleme pühendunud lõunapiiri vajadustega tegelemisele ning liitlaste ja partnerite aitamisele tõsiste ohtude vastu Iisraelis, Ukrainas ning India ja Vaiksel ookeanil. Senat ei lase neil rahvusliku julgeoleku väljakutsetel vastuseta jääda,“ öeldakse avalduses, vahendab CNN.

Schumer teatas eile õhtul lisaks, et sel aastal ei toimu rohkem täiskogu hääletusi.

Läbirääkimised oktoobris esitatud abipaketi üle on takerdunud, sest vabariiklased nõuavad karmimat sisserändepoliitikat miljardite dollarite eraldamise vastu Ukrainale ja Iisraelile.

„Samal ajal, kui läbirääkijad töötavad läbi alles jäänud küsimusi, loodame me, et nende jõupingutused lubavad senatil asuda kiiresti tegutsema rahvusliku julgeoleku täienduse kallal uue aasta alguses,“ teatasid Schumer ja McConnell.

Tippvabariiklane piiriläbirääkimiste lauas James Lankford ütles aga, et kokkuleppele jõudmine võtab nädalaid.

Valge Maja hoiatas sel nädalal, et aasta lõpus teatavaks tehtav abipakett Ukrainale jääb viimaseks, kui kongress kokkuleppele ei jõua.

President Joe Biden on öelnud, et on avatud kompromissile piirijulgeoleku asjus, mis võib ärritada progressiivseid demokraate, kellest sõltub tema presidendikandidaadiks esitamine.