Venemaa toetas ÜRO Julgeolekunõukogu resolutsiooni Gaza vaherahu sõlmimiseks, mille vastu kasutas USA oma vetoõigust. Putiniga telefonitsi rääkides väljendas Netanyahu ka Venemaa „ohtliku“ koostöö taunimist Iraaniga, öeldi Iisraeli avalduses.

Netanyahu oli rõhutanud, et iga teine ​​riik, kes elaks üle Hamasi rünnakuga samaväärse rünnaku, oleks sellele reageerinud vähemalt Iisraelile sarnase jõuga, vahendab The Times of Israel.

Netanyahu avaldas ka tunnustust Venemaa jõupingutuste eest, mis ajendasid Hamasi vabastama Gazas pantvangis olnud Iisraeli-Vene mees, öeldakse avalduses.

Kreml teatas, et Venemaa on valmis andma kõikvõimalikku abi tsiviilisikute kannatuste leevendamiseks ja konflikti deeskaleerimiseks. „Vladimir Putin kinnitas veel kord põhimõttelist seisukohta terrorismi kõigis vormides tagasi lükata ja hukka mõista,“ kirjutati Kremli avalduses.

„Samas on äärmiselt oluline, et terroriohtudega võitlemine ei tooks tsiviilelanikkonna jaoks kaasa nii raskeid tagajärgi,“ seisis avalduses.

Venemaa välisminister ütles pühapäeval, et rahvusvaheline seiremissioon peaks minema Gazasse humanitaarolukorda jälgima.