Üks tseremoonial osalenutest pöördus Putini poole palvega valimistel osaleda ja Putin nõustus, teatas Interfaxi korrespondent.

„Ma ütlesin, et Donetski vabariigi, Luhanski vabariigi, Hersoni ja Zaporižžja oblasti taasühinenud territooriumide elanike nimel, kõigi poiste sõjaväelaste nimel, kõigi minu sõprade ja tuttavate nimel palume me tal Vene Föderatsiooni presidendivalimistest osa võtta. Mille peale ta ütles, et ajad on alati erinevad, keerulised ja rasked, aga praegusel hetkel on ta koos rahvaga ja kandideerib,“ ütles pärast Putiniga kohtumist Venemaa ja „Donetski rahvavabariigi“ kangelase Vladimir Žoga isa, riikliku fondi Isamaa Kaitsjad järelevalvenõukogu liige Artjom Žoga.

Žoga väljendas veendumust, et Putinit toetab kogu Venemaa.

„Me oleme rõõmsad, et ta meie palvet kuulda võttis, kõigi elanike palvet, kelle nimel ma rääkisin, ja ta kandideerib,“ lisas Žoga.

„Me kõik muretsesime ja rindel muretseme, kõik poisid pataljonist, paljud elanikud, Donetski rahvavabariigi saadikud, kõik esitasid küsimuse, kas Vladimir Vladimirovitš kandideerib. Selle mõttega ma sõitsin, selle mõttega ma istusin saalis ja mul oli soov küsida... ja saada selgus, kas Vladimir Vladimirovitš kandideerib edasi,“ jutustas Žoga.

Kremli pressiesindaja Dmitri Peskov ütles, et Putini kandidaadiks esitamisega seotud nüansid tuleb alles kindlaks määrata.

„Teilt on sadanud palju küsimusi staabi kohta, selle kohta, kuidas Putin end üles seab ja nii edasi. Eile määrati kindlaks valimised, täna teatas Putin oma kavatsusest osaleda. Kõik ülejäänu on seni nüansid, mis tuleb alles kindlaks määrata,“ lausus Peskov. „Sedamööda, kuidas vastavad otsused langetatakse, informeerime me teid.“

Peskovilt küsiti, kas tänast päeva võib lugeda Putini valimiskampaania esimeseks päevaks.

„Kui te tahate rääkida de facto, siis ilmselt jah. Kui te tahate rääkida de jure, siis ei. Ta ei ole veel kandidaadiks registreeritud. Me veel teatame teile, kuidas ta kandideerib, tal tuleb veel kandidaadiks registreeruda, täita kõik vajalikud formaalsused ja alles pärast seda saab temast valimiskampaania käigus presidendikandidaat,“ ütles Peskov.

Jaga
Kommentaarid