Tsahkna rääkis, et Soomet peab ränderündega seoses toetama ka rahvusvahelisel tasandil. Ta lisas, et kõik riigid, millel on ühine piir Venemaaga, teevad omavahel koostööd. „Oleme valmis Soomele andma igakülgset abi, kui neil peaks seda vaja olema. Aga meil on valmisolek ka enda piirid sulgeda – oluline sõnum meie elanikele on siinkohal see, et kui Eesti peaks sulgema oma piiri, siis need, kes on parajasti Venemaa poolel, ei saa sealt enam tagasi,“ ütles ta ja lisas, et selle tõttu ei soovitata inimestel Venemaale minna.

Välisministri sõnul arutasid NATO riikide välisministrid ka seda, mida saaks veel teha Ukraina toetamiseks. Ta lisas, et kõik riigid kinnitasid oma toetust Ukrainale ning mis puudutab jutte Ukraina toetamise väsimusest või tüdimusest, siis seda pole rahvusvahelisel tasandil näha.

Balti riikide välisministrid teatasid teisipäeval ühisavalduses, et ei osale nädala lõpus OSCE ministrite nõukogus Skopjes, kui sinna tuleb kohale Venemaa välisminister Sergei Lavrov. „Meie Lavroviga ühe laua taga ei istu,“ ütles Tsahkna ja lisas, et ka teiste riikide välisministrid on teatanud, et ei osale kohtumisel.

Lisaks otsustas valitsus tänasel istungil saata riigikokku ülejäänud eelnõud, mis on seotud riigieelarvega ning riigieelarve kaasa arvatud. Valitsus sidus need usaldusküsimusega.

Peaminister Kaja Kallas ei osalenud pressikonverentsil, sest ta osaleb Dubais toimuval ÜRO kliimamuutuste konverentsil COP28.