Linnavalitsusele umbusalduse avaldamise vastu oli kümme saadikut, erapooletuid ei olnud. Salajasel hääletusel valisid Kaselo linnapeaks 14 volikogu liiget, vastu oli neli, erapooletuid kaks ja hääletamata jättis neli volikogu liiget.

Kaselo ütles, et soovib leida linna uusi ettevõtteid ja investeeringuid ning ehitada Kohtla-Järve atraktiivsuse suurendamiseks uusi kortermaju. Samuti lubas ta kinni panna mõned koolid ja lasteaiad, et õpetajate palka tõsta.

„Näen vajadust moodustada linnavalitsuse juurde töörühm, mis keskenduks Kohtla-Järvele investorite toomisele,“ sõnas Kaselo.

Endine linnapea Virve Linder ütles, et ükski umbusaldusavalduse esitamise põhjendus pole tõsiselt võetav.

„Selle tegemise põhjus on tulla võimule ja taastada Keskerakonna ja ärimees Jevgeni Ossipenko toel sündinud valmimisliidu Progress võim,“ rääkis Linder.

Kohtla-Järve volikogus esitati 23. novembril umbusaldusavaldus linnavalitsusele. Umbusaldusavalduse andis sisse keskfraktsiooni juht Sergei Lopin.

Kaselo: võib-olla olen mõnele juba tuttav

Kaselo rääkis, et kandideeris linnapeaks ka aasta tagasi, kui Linder Kohtla-Järvet juhtima valiti. „Võib-olla mõnele olen juba tuttav, mõnele veel mitte,“ lausus ta.

„Sain 14 volikogu liikme toetuse, meie linnavalitsus kinnitati ning asume juba täna õhtul tööle,“ ütles Kaselo reipalt. Ta rääkis, et on Kohtla-Järvel juba aastaid toimetanud ning linnas kinnisvara omanud. „Mul on siin sõbrad-tuttavad ja nüüd elan ka ise ametlikult siin,“ märkis Kaselo.

Värske linnapea sõnas, et näeb Ida-Virumaal potentsiaali ning koht on tema jaoks sümpaatne. „See on Eesti jaoks väga oluline, et Ida-Virumaal läheks elu edasi, see on ka julgeoleku küsimus,“ lausus Kaselo.

Uue linnavalitsuse liikmed

Henri Kaselo (41) on varem töötanud eri ametites Euroopa Parlamendis, Tallinna linnavalitsuses ning majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumis. Ta on olnud Tartu linnavolikogu liige. Kaselo on omandanud Eesti maaülikoolis keskkonnakaitse eriala.

Uus arengu- ja majandusvaldkonna abilinnapea on Aleksandr Keivabu (36), kes töötab alates 2012. aastast Kohtla-Järve linnavalitsuse arengu- ja majandusteenistuses vanem- ja peaspetsialistina. Keivabu on lõpetanud Tallinna tehnikaülikoolis hoonete ehituse eriala.

Sotsiaalvaldkonna abilinnapeaks kinnitatud Evelyn Danilov (39) on ka varem töötanud Kohtla-Järve linnavalitsuses samal ametikohal. Danilov on olnud ka Jõhvi abivallavanem ja juhtinud Jõhvi keskraamatukogu. Praegu kuulub ta Jõhvi vallavolikokku. Danilov on omandanud sotsiaal-humanitaarinstituudis õiguse eriala.

Deniss Šalkauskas (24) hakkab abilinnapeana juhtima haridus- ja kultuuriteenistust. Praegu töötab ta Jõhvi Kesklinna koolis õpetajana ja Jõhvi spordikoolis treenerina. Šalkauskas on omandanud Tartu ülikoolist kõrghariduse sporditeaduste erialal.

Kohtla-Järve linnavolikogus moodustasid uue 14-liikmelise koalitsiooni SDE ja Keskerakonna fraktsioon. Kokku on volikogus 25 liiget. Kohtla-Järve linnavolikogu esimeheks jääb sotsiaaldemokraat, riigikogu liige Eduard Odinets.