1. detsembrist kuni järgmise aasta 30. novembrini ei vaja nimetatud riikide kodanikud viisat, kui Hiinasse sisenetakse ärilistel, turismi, või sugulaste ja sõprade külastamise eesmärgil. Samuti pole nende riikide kodanikel vaja viisat kuni 15-päevaseks läbisõiduks, teatas välisministeeriumi pressiesindaja.

Hiina on viimastel kuudel astunud samme oma turismisektori taaselustamiseks pärast kolm aastat kestnud rangeid COVID-19 meetmeid, mis suures osas sulgesid riigipiirid välismaailmale.

Valitsus soovib ka taastada oma mainet pärast kokkupõrkeid lääneriikidega mitmesugustes küsimustes, sealhulgas COVID, inimõigused, Taiwan ja kaubandus.

Hiljutine Pew Research Centeri uuring 24 riigis näitas, et arvamused Hiina kohta olid üldiselt negatiivsed. Rohkem kui pooled vastanutest ütlesid, et Hiina sekkus teiste riikide asjadesse ega arvestanud teiste huvidega.

„See otsus hõlbustab paljude Saksa kodanike reisimist Hiinasse enneolematul määral,“ ütles Saksamaa suursaadik Hiinas Patricia Flor sotsiaalmeediaplatvormil X.

„Loodame, et Hiina valitsus rakendab täna välja kuulutatud meetmed kõigi ELi liikmesriikide jaoks,“ lisas ta.

Samuti mainis Flor, et Hiina kodanike viisavaba reisimine Saksamaale oleks võimalik ainult siis, kui kõik Euroopa Schengeni lepingu liikmed selle heaks kiidavad.

Augustis tühistas Hiina kõik sissetulevate reisijate COVID-testi nõuded. Juulis taastati Singapuri ja Brunei kodanikele 15-päevane viisavaba sisenemine riiki.