Reformierakonna ja Eesti 200 üldkogudest on möödas juba nädal, aga juhivalimisega ei kao parteide ees laiutavad probleemid veel mõneks ajaks.

„Eesti 200 vajab uut karismat ja Margus Tsahkna võib seda pakkuda,“ arutleb Eesti Ekspressi ajakirjanik Greete Lehepuu. Jõulist kehtestamist õpetajate palkade küsimuses näeme praegu ka Eesti 200 haridusminister Kristina Kallase poolt.

Urmas Jaagant (Eesti Ekspress) nõustub, et Eesti 200 vajab uut hoogu hädasti, kuid möönab, et erakonna reitingut tõstev suunamuutus Tsahkna valimine olla ei pruugi. Uus esimees ajab ilmselt edasi sarnast liini, mida ajas ka ametist taandunud Lauri Hussar. Ja see ei ole seni edu toonud.

Keerulisem olukord on Reformierakonnas. Kaja Kallas sai kindlalt esimeheks valitud (teisi kandidaate ka ei olnud), kuid tõsiasi, et enam kui kolmandik hääletussedelitest jäi tühjaks, viitab justkui Kallase vastu hääletamisele.

Juhatusse valiti erakonna raskekahurvägi. Partei näib otsivat tuttavat stabiilsust ja kogemust. Pained ja parteisisesed otsingud ning rahulolematus on ilmsed. Millal pinged vabanevad ja millises võtmes?

Jälgi meid ka sotsiaalmeedias!

Päevakorras sel korral veel:

  • Infortar läheb börsile ehk kas uue rahvaaktsia tulek?

  • Valitsus virutab riigikogus usaldushääletusi;

  • keskkonnatasude tõstmise valu;

  • mis toimub või peaks toimuma meie idapiiril;

  • valmis põhjalik koroonakriisi raport. (Lugege kindlasti Terviseameti kodulehelt!)

Pikemaks aruteluks avasime:

igavene umbsõlm riigikogus: usaldushääletused, Karis, Kallas ja EKRE.

Saate lõpetasime muidugi eluloteriiga.


Taskuhäälingusaade „Päevakord“ on iganädalane Delfi Meedia ajakirjanike Greete Lehepuu (Eesti Ekspress), Urmas Jaaganti (Eesti Ekspress) ja Hindrek Riikoja (Maaleht) arvamussaade, milles analüüsitakse mööduva nädala põletavamaid poliitilisi ja ühiskondlikke jututeemasid. Kuula meid ka Delfi Tasku äpist!