Haarangutest võttis osa umbes 260 ohvitseri, kes otsisid läbi kaheksa kinnistut Alam-Saksimaal ja kuus Berliinis.

Kahtlustatavaid süüdistatakse enam kui 200 migrandi Euroopa Liitu smugeldamises, teatas Saksa uudisteagentuur dpa. Enamik migrantidest on Süüriast.

Üks kahtlusalustest, 23-aastane mees, peeti kinni Hannoveri lähedal Garbsenis. Teine, 40-aastane mees, võeti Austria vahistamismääruse alusel vahi alla Hannoveri lähedal Lehrtes.

Julgeolekuametnike sõnul kuulusid kahtlusalused salakaubavedajate rühma, kellest enamik on Iraagist. Väidetavalt tõi rühm eelmise aasta augustist selle aasta juunini salakaubareisi jooksul Euroopa Liitu vähemalt 208 migranti.

Kahtlustatavad vedasid migrante „sobimatutes sõidukites“. Neil polnud võimalust puhata ega süüa ning viibisid äärmiselt palavates tingimustes, teatas dpa.

Väidetavalt küsisid nad 4000–5000 eurot inimese kohta. Salakaubavedajate marsruut kulges läbi Ungari, Austria, Tšehhi ja lõpuks Saksamaa.

Saksamaa on kogu maailmast pärit migrantide peamine sihtkoht, olenemata asjaolust, et riigis on varjupaigad täitunud. Valitsus on surve all, et piirata rännet ja kiirendada tagasilükatud varjupaigataotlejate väljasaatmist.

Viimastel nädalatel alustas Saksamaa süstemaatilisi kontrolle ka oma Poola, Tšehhi ja Šveitsi piiridel, et vältida ebaseaduslike migrantide riiki sisenemist.