Lõuna-Korea ja Jaapani ametiisikud teatasid, et ei saa kohe kinnitada, kas satelliit jõudis orbiidile. Pentagoni esindaja Sabrina Singh ütles, et USA sõjavägi uurib endiselt, kas satelliidi orbiidile viimine oli edukas või mitte, vahendab Reuters.

Lõuna-Korea reageeris põhjanaabri teatele, teatades, et astub samme 2018. aasta sõjaliste pingete leevendamise kokkuleppe mõnede osade kehtivuse peatamiseks, teatas agentuur Yonhap. Lõuna-Korea rahvusliku julgeoleku nõukogu teatel võib see tähendada luureoperatsioonide taasalustamist demarkatsioonijoone piirkonnas.

Põhja-Korea uudisteagentuur KCNA teatas, et satelliidi Malligyong-1 viis orbiidile rakett Chollima-1, mis startis Sohaest kohaliku aja järgi kell 22.42 ja jõudis orbiidile kell 22.54.

USA rahvusliku julgeoleku nõukogu esindaja Adrienne Watson nimetas seda ÜRO julgeolekunõukogu mitmete resolutsioonide jultunud rikkumiseks, mis suurendab pingeid ning ähvardab destabiliseerida julgeolekuolukorda regioonis ja kaugemal.

USA välisministeeriumi esindaja Matthew Miller ütles, et kasutati ÜRO resolutsioonidega Põhja-Koreale keelatud ballistilise raketi tehnoloogiat.

Lõuna-Korea ametiisikud on öelnud, et Põhja-Korea kasutas tõenäoliselt Venemaa tehnilist abi, mida saadi vastutasuks miljonite suurtükimürskude saatmise eest Venemaale.

KCNA teatas, et Põhja-Korea valitseja Kim Jong-un jälgis raketi starti isiklikult. Lähitulevikus lubatakse saata välja veel mitmeid luuresatelliite, millega hakatakse jälgima Lõuna-Koread ja teisi Põhja-Korea relvajõududele huvi pakkuvaid piirkondi.

Pärast mais toimunud ebaõnnestunud satelliidi orbiidile viimist õngitses Lõuna-Korea selle tükid merest välja ja teatas, et analüüsi järgi on sellel luureplatvormina piiratud kasutusvõimalused.