Ludza omavalitsuse esimees Edgars Mekšs ütles Läti Raadiole, et juhtunu ei saa olla seotud Ļubka tegevusega Ludza volikogus, vahendab LSM.

„Täna saime informatsiooni, et Rēzeknes, avalikus kohas – poe juures – lasti maha meie regiooni omavalitsuse rahvaesindaja ja SIA Lūsēni omanik, ettevõtja Andris Ļubka. Mitte mingil juhul ei saa me öelda, no vähemalt mina välistan, et see oleks kuidagi seotud tööga volikogus rahvaesindajana! Aga teisi versioone las uurib ja kontrollib politsei – minul ei ole detailset informatsiooni, mis seal juhtus,“ ütles Mekšs. „Mul ei ole ka informatsiooni, kas tal oli mingeid konflikte ettevõtjana, sest ta oli tavaline Latgale ärimees. Töörügaja. Ma ei saa nagu uskuda, et see võis olla seotud tema ettevõtlusega, aga loomulikult on see kõik politsei pädevuses ja politsei peab seda kõike uurima ja kontrollima.“

Politsei andmetel on tulistaja 1975. aastal sündinud Igors Haits, kes vahistati õhtul Rēzeknes. Crediwebi andmetel on Haits ehitusettevõtte Rēzeknes Būvserviss omanik. Algatati kriminaaljuurdlus ettekavatsetud mõrva paragrahvi alusel.

Politsei andmetel tekkis Haitsi ja Ļubka vahel vahetult enne tulistamist konflikt. Asjaolusid uuritakse.