Putini poolt heaks kiidetud muudatuste kohaselt lubatakse valimiskomisjoni koosolekuid kajastada ainult registreeritud meediaväljaannete lepinguliselt töötavatel ajakirjanikel, mis tõenäoliselt välistab vabakutseliste ja sõltumatute ajakirjanike osavõtu.

Lisaks lubatakse valimisjaoskondades fotosid ja videoid teha vaid neil, „kellel on selleks Venemaa seaduste järgi õigus“.

Samuti keelavad muudatused kampaaniategevuse blokeeritud ressursside puhul. Opositsiooni ja teabevoogude intensiivistunud mahasurumisel on Venemaa keelanud hulga veebilehti, sealhulgas Facebooki ja Instagrami. Paljud inimesed kasutavad keeldudest möödahiilimiseks VPN-e.

Muudatused hõlmavad ka igasuguse kajastamise keelustamist sõjaväebaasides või sõjaseisukorraga piirkondades ilma piirkondlike ja sõjaväevõimude eelneva loata.

Venemaa järgmised presidendivalimised peaksid toimuma 2024. aasta märtsis. Putin ei ole teatanud oma kandidatuurist. Ta on öelnud, et teatab sellest alles pärast ametliku valimiskuupäeva kindlaks määramist parlamendis.