Kommenteerides ajakirjanike palvel muu hulgas mõrvaritele armu andmist Venemaa presidendi Valdimir Putini poolt, ütles Peskov: „On kaks armuandmise teed: teine neist on see, kui lunastatakse verega, muu hulgas raskete kuritegude eest süüdi mõistetud, nad lunastavad oma kuriteo lahinguväljal verega.“

„Lunastavad verega ründebrigaadides, kuulide all, mürskude all ja see on teine tee,“ lausus Peskov.

Peskov ütles, et seaduse järgi on olemas ka esimene tee, mis näeb ette süü tunnistamist süüdimõistetu poolt, ning siis langetatakse otsus alguses Venemaa Föderaalse Karistuste Täideviimise Teenistuse (FSIN) tasemel, regiooni tasemel ja siis föderaalringkonna, keskkomisjoni ja alles siis presidendi tasemel.

Küsimus on tõusnud Venemaal taas päevakorda, sest novembri algul sai teatavaks, et Putin on andnud armu 2020. aasta 14. jaanuaril Kemerovos oma 23-aastase endise kallima Vera Pehteleva mõrvanud Vladislav Kanjusele. Viimane vägistas ja peksis ohvrit mitu tundi, mille peale helistasid Pehteleva karjeid kuulnud naabrid seitse korda politseisse, aga korrakaitsjad ei võtnud vaevaks kohale ilmuda.

Kanjusele mõisteti 17 aastat range režiimiga kolooniat ning tol ööl jaoskonnas olnud viiele politseinikule tingimisi karistused.

Nüüd on Kanjus seega oma süü verega lunastanud.

Jaga
Kommentaarid