Lisaks pantvangide vabastamisele arutasid juhid Hamasi-Iisraeli lahingute peatamist Gaza sektoris. Läbirääkimiste tulemus oli ebaselge.

Katar, kus asuvad mitmed Hamasi poliitilised juhid, on juhtinud jõupingutusi vahendamaks pantvangide vabastamise läbirääkimisi Hamasi ja Iisraeli vahel.

Katari vahendajad kohtusid kolmapäeva õhtul Hamasi poliitilise büroo ametnikega ja arutasid kokkuleppe võimalikke parameetreid. Iisraeli luureagentuuri Mossad juht David Barnea, CIA direktor William Burns ja Katari peaminister šeik Mohammed Bin Abdulrahman al-Thani pidasid kohtumise pärast läbirääkimisi Hamasi ametnikega.

Allikas ütles Reutersile, et kolmepoolse kohtumise eeliseks oli kõigi kolme osapoole toomine reaalajas ühe laua taha, et protsessi kiirendada. Ta lisas, et kõnelustel arutati 10-15 pantvangi vabastamist vastutasuks kuni kahepäevasele humanitaarpausile.

Kõneluste käigus arutati ka kütuse ja humanitaarabi lubamise üle Gazasse. Seni on Iisrael sellest keeldunud, sest abi võib jõuda Hamasini ja aidata täita nende sõjalisi eesmärke.