Kommenteerides Euroopa Komisjoni soovitust Ukraina ja Moldovaga ühinemisläbirääkimiste alustamiseks, ütles Szijjártó, et Ukraina ei ole Euroopa Liidu kandidaadi staatuse tingimusi täitnud ja viitas rahvusvähemuste õiguste rikkumisele, vahendab The Budapest Times.

„Et isegi Euroopa Komisjon ütleb, et Ukraina ei ole suutnud kanidaadistaatuse tingimusi täita, ei arva me, et mingid täiendavad sammud oleksid õigeaegsed, mis puudutab ühinemisläbirääkimisi Ukrainaga,“ ütles Szijjártó.

Samal ajal leiab Ungari, et on aeg debatiks Euroopa Liidu tulevase Ukraina-poliitika üle, lisas Szijjártó.

Szijjártó sõnul on selge, et Ukrainas ei kehti sõja tingimustes ei meediavabadus ega sõnavabadus ning ei peeta valimisi.

„Euroopa Liidu institutsioonide või liikmesriikide jaoks oleks ilmselgelt absurdne võtta seisukoht selle kohta, kuidas õigusriigi institutsioonid nendes tingimustes töötavad,“ ütles Szijjártó.

Euroopa Liidu laienemine peaks täitma rahu laienemise, mitte sõja liitu toomise eesmärki, teatas Szijjártó.

„Seega ei arva me, et mingi edasiminek Ukraina ühinemisläbirääkimistega oleks hetkel õigeaegne,“ ütles Szijjártó. „Ja meie, ungarlased, ootame loomulikult endiselt, et Ukraina taastaks õigused, mis olid Taga-Karpaatia ungarlastel 2015. aastani.“