Prantsusmaa Atlandi ookeani põhjatippu raputasid tuuled kiirusega pea 53 m/s, mis juuris välja puid ja purustas aknaid. Normandia rannikul ulatus tuul 44 m/s, sisemaal oli tuul veidi nõrgem.

Mitmel pool sulgesid kohalikud võimud metsad, pargid ja rannaalad. Mere- ja rannavalveamet kutsus inimesi rannikust eemale hoidma. „Hoidke ohtlikest olukordadest eemal,“ säutsus agentuur Twitteris. „Pilt tormistes tingimustes ei ole seda väärt, et oma eluga riskida.“

Elektriettevõte Enedis teatas, et umbes 1,2 miljonit Prantsuse majapidamist jäi tormi tõttu elektrita. See hõlmab umbes pooli kodudest Bretagne’is, Atlandi ookeani poolsaarel, mida torm kõige rohkem tabas.

Tuhanded olid ka Ühendkuningriigis ilma elektrita. Teravad tuuleiilid viisid hoonetelt katuseid ja langetasid puid. Mõned olid sunnitud oma kodudest evakueeruma ja otsima varjupaika hotellidest.

Suurbritannia keskkonnaagentuur kutsus inimesi üles valmistuma sisemaa üleujutusteks, kuna mõnede jõgede tase on endiselt kõrge ja maapind on küllastunud. „Võimalik on ka madalate rannikuteede üleujutus ja inimesed peavad vältima tulvaveest läbi sõitmist, sest teie auto liigutamiseks piisab vaid 30 cm voolavast veest,“ ütles agentuuri üleujutuste eest vastutav juht Ben Lukey.

Mereteenistuse teatel on Inglismaa ja Walesi keskmine merepinna rõhk novembris kõigi aegade madalaim, purustades rekordi, mis oli püsinud alates 1916. aastast.

Liiklemist soovitati vältida, peatati lennu- ja rongiliiklus

Lääne-Prantsusmaal tühistati ka rongide väljumised ja kõik Bretagne’i Finistère’i piirkonna teed suleti neljapäeva hommikul. Transpordiminister Clement Beaune kutsus inimesi üles vältima autojuhtimist. „Me näeme, kuidas teed võivad sellistes tingimustes saatuslikuks saada,“ ütles ta ringhäälingule France-Info, vahendab AP.

Hollandi lennufirma KLM tühistas kõik Hollandist väljuvad ja saabuvad lennud varasest pärastlõunast kuni päeva lõpuni. Lendude tühistamist põhjendasid nad riigis oodatavate kõrgete püsivate tuulekiiruste ja võimsate puhangutega.

Edela-Inglismaal Cornwalli ja Devoni rannikualade kogukondades jäid sajad koolid suletuks, kuna langenud puud ja üleujutused takistasid hommikust edasi-tagasi sõitmist.

Inglismaa raudtee-ettevõtted kutsusid üles võimaluse korral kodust töötama, kuna rongirööbastele võivad langevad puud ja praht. P&O Ferries teatas, et turistide liiklus suunati Doveri sadamast minema, sest reisid peatati.

Samuti tühistati mitmed rongide ja lendude väljumised Hispaanias.

Torm nõudis inimelusid, mitmed said vigastada

Põhja-Prantsusmaal Aisne’i regioonis hukkus veokijuht, kes sõitis vastu puud. Põhja-Roubaix’ linna ülikoolis sai üks inimene raskelt vigastada. Lääne- ja Põhja-Prantsusmaal sai vigastada veel 15 inimest, teatasid võimud. Vigastatutest seitse olid kiirabitöötajad.

Suurim surmade põhjustaja tormi ajal olid langevad puud. Hollandi meedia sõnul on Hollandi eri paigus langenud puud tabanud mitut inimest, hukkunud on üks inimene. Taolistest surmadest teatati ka Belgiast ja Hispaaniast, Belgia intsidendis suri üks ja sai viga üks, Hispaania intsidendis sai surma üks ja viga kolm inimest. Lisaks sai Saksamaa võimude teatel üks inimene puu kukkumisest surmavalt vigastada.

Belgia meedia teatas ka, et sadamalinnas Antwerpenis sai üks mees tõsiselt vigastada, kui sein varises tugeva tuule surve all.