Pressisekretär Karine Jean-Pierre rõhutas, et Valge Maja usub, et parim viis konkurentsi juhtimiseks on „intensiivne diplomaatia“ ja ütles: „See saab olema konstruktiivne kohtumine. President ootab seda põnevusega.“

„Me plaanime juhtide vahel konstruktiivset kohtumist, kuid teeme siiski koostööd, et need plaanid ellu viia,“ ütles Valge Maja ametnik kolmapäeval. Tema sõnul jätkub logistiliste üksikasjade väljatöötamine.

Kohtumine pole veel kinnitatud, sest Hiina valitsus kinnitab kõrgtasemelisi kohtumisi tavapäraselt alles viimasel minutil, kuid USA ametnikud andsid mõista, et ettevalmistused käivad.

Biden sõidab 14. novembril San Franciscosse, et võõrustada Aasia ja Vaikse ookeani piirkonna majanduskoostöö 21 liikmesriigi majanduse esindajaid APECi majandusjuhtide nädala raames.

Kõrge panusega kohtumine toimub ajal, mil Valge Maja liigub suurtes sõdades Ukrainas ja Iisraelis. Samuti kasvab konkurents Hiinaga, mis on USA-le tekitanud kuudepikkust pinget, et töötada korrapärase suhtluse taastamiseks Pekingiga.

Biden on sageli seadnud võitluse maailma demokraatiate ja autokraatiate vahel oma eesistumise keskseks küsimuseks. Muud olulised aruteluteemad hõlmavad kaubandust ja majandust ning inimõigusi.

Biden on sageli rõhutanud maailma liidritega suhete parandamisel silmast-silma suhtlemise tähtsust.

Biden ja Xi kohtusid varem silmast silma 2022. aasta novembris , et pidada kolm tundi kestnud vestlust Indoneesias Balil G20 tippkohtumisel, mis tähistas sammu hapu, kuid kriitilise tähtsusega kahepoolsete suhete parandamise suunas.