LTG Linki juht Gediminas Šečkus kinnitas, et ettevõte plaanib oma tegevust Lätis laiendada ning formaalsuste lahendamisel hakkab järgmise aasta algusest sõitma Vilnius-Riia diiselrong.

„Loodame, et selle rongiga sõidavad mitte ainult Leedu, vaid ka Läti elanikud, vastavalt sellele peavad meie töötajad andma kogu vajaliku teabe mitte ainult leedu, vaid ka läti keeles,“ ütles Šečkus. Tema arvates peaks rong sõitma igapäevaselt.

Marsruudil hakkab sõitma kaasaegne rong, mis on kohandatud erivajadustega inimestele. Rongis on kolm vagunit ja umbes 150 reisijakohta. Sellised rongid sõidavad juba Vilniuse ja Klaipeda vahel.

LTG Link on juba esitanud Euroopa Raudteeagentuuri ühtse teenindusportaali kaudu taotluse oma ohutussertifikaadi laiendamiseks kogu Läti raudteevõrgule. Läti transpordiministeerium teatas, et taotlust arutatakse Riiklikus Raudtee Tehnilise Järelevalve Inspektsioonis.

Lisaks võttis LTG Link võimaliku läbilaskevõime osas ühendust AS LatRailNetiga. Samuti on vaja Riigi Raudteeameti arvamust uue trassi võimaliku mõju kohta, sest kommertsvedu ei tohi segada avalikku teenust, lisas ministeerium.

Hetkel pole veel ametlikult öeldud, kas uus liin pannakse sõitma läbi Šiauliai või Daugavpilsi, kuid arvatavasti hakkab rong sõitma läbi Šiauliai, sest hetkel palgatakse töötajaid Riis-Jelgava lõigule. Uus raudteetrass ühendaks tõenäoliselt Riiat ka Varssaviga.

Samuti on järgmisest aastast alates võimalik sõita rongiga Tartust Riiga. Selle kohta saab lugeda siit.