Teatatakse, et Egiptus laseb sisse ka 81 raskelt vigastatud inimest. Ootamas oli pikk rivi kiirabiautosid.

Egiptuse julgeolekuallikas ütles Reutersile, et Rafah’ piiripunkti läbib kuni 500 välisriigi passi omanikku.

Egiptus mõistis kõige karmimalt hukka Iisraeli rünnakud Jabalia põgenikelaagrile Gazas ning hoiatas „nende valimatute kaitsetute tsiviilisikute vastaste rünnakute tagajärgede eest“.

Iisraeli rünnaku Jabalia laagrile mõistis karmilt hukka ka Katar, kelle sõnul on see ohtlik eskalatsioon, mis õõnestab vahendus- ja deeskaleerimiskatseid.

Iisraeli õhurünnakud Jabalia põgenikelaagrile mõistis hukka ka Pakistani peaministri kohusetäitja Anwaar-ul-Haq Kakar.

„Eilne õhurünnak Jabalia laagrile, kus kaotati sadu elusid, sealhulgas naisi ja lapsi, on karm meeldetuletus Iisraeli jätkuvate jõhkruste ja sõjakuritegude kohta Gazas,“ teatas Kakar.

Saudi Araabia mõistis rünnaku hukka kõige karmimal võimalikul viisil, nimetades seda põgenikelaagri ebainimlikuks sihikule võtmiseks Iisraeli okupatsioonivägede poolt.

Egiptus valmistub teadete kohaselt Gazast vastu võtma haavatud palestiinlasi, teatasid meditsiini- ja julgeolekuallikad AFP-le.

Vähemalt kuus Iisraeli õhurünnakut tabas eile Jabalia põgenikelaagris elamupiirkondi. Hukkus üle 50 inimese ja viga sai umbes 150, teatas Hamas.

Iisraeli kaitsevägi teatas, et võttis laagri sihikule, et tappa 7. oktoobri rünnakuga seotud Hamasi komandör Ibrahim Biari.

Hoia end viimaste arengutega kursis alljärgneva otseblogi vahendusel: